vintage / DIY / streetfashion / redesign

5 økotips fra "Grønne jenter"

9. april 2015
som vi skrev om for en tid tilbake, har en gang til og grønne jenter innledet et samarbeide. Her er deres første innlegg på bloggen.

5 økotips fra Grønne Jenter

Å tenke på miljøet har aldri vært heitere. Men hvordan kan vi som enkeltpersoner egentlig bidra til å løse de store utfordringene? Det finnes en jungel av gode tips ­ men hvor skal man begynne?

Bloggkollektivet Grønne jenter ønsker å guide folk gjennom denne grønne jungelen. På gronnejenter.no deler vi av våre mer og mindre vellykkede forsøk på å selv finne fram. Vi vil vise at det er både gøy og enkelt å leve miljøvennlig.

Vi er veldig glade for at vi framover skal få være fast inventar på engangtil.com, og starter med å 5 enkle økotips som også er bra for lommeboken og livskvaliteten:

1. Mat: Spis sesongbasert, lokalprodusert eller økologisk mat. Innfør én kjøttfri dag i uka. Det er både bra for miljøet og helsa di.

2. Klær: Inviter venninnene dine på byttekveld hvor dere bytter eller syr om klær. Det hele toppes med et par glass økologisk vin. Er du hardcore, kan du utfordre venninnene dine til shoppestopp. Eller hva med et år hvor du kun handler gjenbruk og bytter til deg klær?

3. Gaver: Tiden din er verdifull. Gode stunder med folk du er glad i kan ikke måles i penger. I stedet for å kjøpe materielle gaver, hvorfor ikke satse på å gi bort en opplevelse sammen med deg?

4. Reise: Har du utforsket de fine nærområdene dine? Du trenger ikke reise så langt for å få nye opplevelser. Lengre turer kan vi anbefale på sykkel, tog og båt. Utforsk konseptet økoturisme. Vi tror du vil bli positivt overrasket!

5. Oppussing: Bruk svanemerket maling. Tenk energieffektivisering: Etterisoler loft, skift til energiglass i vinduer og installer energistyring. Både miljø, innekomforten og lommeboka vil dra nytte av det!

Det er ikke så vanskelig å leve litt grønnere. Du behøver ikke å gå all in for grønt fra en dag til en annen, men kan starte med å ta noen små, grønne valg i hverdagen. Alle kan gjøre litt.

Bilder:  Malin, Johanne, Lan og Kari-Anne fra Grønne jenter. Fretex på Grünerløkka og Brita Mikkelsen satt sammen og lånte oss antrekkene. Ingvild Midthaug som la sminken vår og Jeanette Økland tok bildene.

de grønne jentenede grønne jentenede grønne jentene

DE GRØNNE JENTENE

Tilbake