vintage / DIY / streetfashion / redesign

9 tips til bedre orden

28. august 2018
Mange ting og liten plass? Det behøver verken være dyre eller avanserte ­løsninger som er redningen.

TEKST: MARIA AARLI-GRØNDALEN

  1. Mal i favorittfargen: Med et rimelig gjenbruksfunn kan du koste på deg et vilt fargevalg. En kommode, en skjenk eller et gammelt skap blir noe helt annet om du maler det i en morsom farge.

  2. Merk med navn: Kurver i fellesområder som gang og bad, kan med fordel merkes med navnet til den som skal ha tingene sine i den, eller du kan skrive lapper med navnet på den typen ting som skal ligge i kurvene og for eksempel feste dem med klyper.

  3. Hengeplass på døren: Har du ikke store plassen å boltre deg på, kan du bruke baksiden av døren til hengeplass. Når gulvplassen er fri, virker rommet større.

  4. Tenk oppbevaring – alltid: Vær kreativ, mal en Euro-palle og sett hjul på den. Vips, har du et bord som også fungerer som hylle. Du kan vel ikke få for mye oppbevaringsplass? Velg møbler som har flere funksjoner.

  5. Store kurver: Kurver i naturmaterialer er en måte å bringe lunhet til interiøret. Siden det er et lett materiale, passer de ypperlig til å slenge skittentøyet ditt i. Når kurven er full, bærer du den til vaskekjelleren/vaskerommet. Vurder å male bunnen eller toppen på kurvene for å gjøre dem mer personlige.

  6. Tapetser skyvedører: Gjør trauste skapdører til dekorelementer i rommet. Jo finere du har det hjemme, jo mindre lyst har du til å ødelegge uttrykket med at det flyter rot over alt. En rull eller to med tapet koster sjelden en formue.

  7. Avled oppmerksomheten: Vil du ikke male eller tapetsere oppbevarings­møbelet, fest et spenstig tapet bak møbelet. Du kan feste lengder med stifter eller klyper om du ikke vil/får lov til å sette tapetet på veggen.

  8. Utnytt plassen maksimalt: Sørg for å utnytte romhøyden. På soverom kan du bytte ut nattbord med bokhyller. Du kan også ha oppbevaringsbokser med hjul, slik at de er lette å dra frem, under sengen.

  9. Lag tydelige soner: Noe så enkelt som en gammel trekasse i entreen, kan være nok til at du blir minnet på å sette skoene dine i den. Det handler om å lage tydelige soner som folk skjønner hensikten med. Bor dere mange sammen, kan dere for eksempel lage skohylle av flere kasser malt i ulike farger.

Fra Fretexmagasinet 2017

Tilbake