vintage / DIY / streetfashion / redesign

Den mest klassiske klasikkeren noensinne.

23. mai 2016
Som barn var noe av det beste jeg visste å kle meg ut. Aller helst i store skjorter og stiletter. Ikke så mye som har forandret seg for å si det sånn.

Ett av mine første barndomsminner er fra inne i garderoben til bestemor og bestefar. De hadde et stort rom ved siden av gangen med tøy, sko, jakker, paraplyer og smykker. Tror ikke de noensinne kalte det et walk in closet, men man kunne altså gå der inne. Jeg elsket å være der. Det luktet kraftig av tøymykner, klor og stivelse, og jeg kunne leke der i timesvis. Det jeg tror jeg husker aller tydeligst er følgende antrekk: et par pumps i lys syrin rosa, et langt, mørkerødt perlekjede og en av bestefars hvite skjorter som lå litt som en dam rundt meg på gulvet. Om jeg egentlig husker dette fra eget minne eller fordi bestemor har fortalt meg om hvor nydelig jeg var i dette øyeblikket hver gang jeg var på besøk er noe uvisst, men samme kan det være. Jeg forbinder den klassiske, hvite skjorta med noe trygt og godt, noe som ikke kan gå galt og jeg har aktivt brukt den både privat og i stylingjobber i mange, mange år. Og er det noe vi liker i Fretex, så er det plagg som kan brukes igjen og igjen og igjen.

Noen veldig få plagg er tidløse. Trenchcoats, jeans, den lille sorte og den hvite skjorta har vært med oss i årtier. Disse har med små justeringer vært med oss lenge, men de trenger absolutt ikke å være kjedelige av den grunn.

Vår kjære ambassadør, Jenny Skavlan, har skrevet et blogginnlegg om hvordan du kan style en skjorte på forskjellige måter. Bare å dykke inn i skapet og leke seg!

EN GANG TIL, Thomas

Tilbake