vintage / DIY / streetfashion / redesign

Ett års shoppestopp er over for Tina

23. juni 2016
Designeren og den herlige eksentrikeren Tina Haagensen har det siste året tatt oss med i sin shoppestopp. Nå er hun ved veis ende - uten at hun har tenkt å overforbruke billige tekstiler av den grunn.

- Så er jeg ved veis ende hva gjelder den ett år lange shoppestoppen! Jeg skal innrømme at jeg har jukset èn gang! Til et bryllup jeg ble invitert til i vår fikk jeg låne en nydelig kjole, men manglet de riktige skoene! Jeg gikk til det skritt å anskaffe meg "det perfekte par", men kjente på ubehag over å ha gjort noe nærmest ulovlig! Utover skoene har jeg måttet kjøpe inn arbeidsklær, en nødvendighet når man jobber i barnehage (les: slitasje!).

Rundt påsketider begynte jeg og gå lei, til tross for på mitt - fortsatt - bugnende klesskap. Vinteren hadde gått over til vår, lyset kom tilbake, og for første gang på måneder kjente jeg at jeg hadde lyst på nye nytt.

I kjellerboden hadde jeg esker med tekstiler, pakket ned etter at jeg flyttet ut av mitt atelièr to år tidligere. Symaskinen hadde støvet ned like lenge; jeg var nødt til å ta en pause fra å sy.
Men jeg ble inspirert over å pakke ut tekstiler i ulike farger og kvaliteter, perler, paljetter og vakre bånd - alt jeg hadde jeg helt glemt at jeg hadde (en "typisk bivirkning" av å ha for mye!!).

Jeg har valgt å legge produksjon av kommersielle kolleksjoner litt til side; jeg opplevde at jeg mistet håndverket i tiden jeg satt bort arbeidet til fabrikk. Men nå fikk jeg idèer til nye modeller, som jeg bruker mye tid på å tilvirke. Fokus på håndverket, og det ligger mange timers arbeide i hvert plagg - alle får de sin unike look. Det vil koste mer, men det vil også vare lenge. Forhåpentligvis i generasjoner.
Personlighet og kvalitet fremfor kvantitet - det er for meg mye mer verdifullt enn et skap stappfullt av masseproduserte klær!

IMG 20160622 193110 resized 20160622 073456163

FB IMG 1466622367780

IMG 20160622 192942 resized 20160622 073457718

TINA HAAGENSEN

EN GANG TIL, Tina

Tilbake