vintage / DIY / streetfashion / redesign

Fretex Gründer Challenge 2016 er i gang!

12. mars 2016
Tre studentteam fra Oslo, Bergen og Trondheim er nå i gang med gründerkonkurransen. De konkurrerer by mot by og skole mot skole. Er det studentene fra NTNU, BI, Westerdals eller Høyskolen Kristiania som er best til å drive butikk?

Et ekte næringslivscase

Studentene skal lage et nytt butikkonsept og de skal teste det ut ved å drive sin egen Fretexbutikk - en pop-up -  i tre dager.

- Konkurransen er dermed et ekte næringslivscase, hvor studentene må  bruke faglig tilnærming og egen spisskompetanse til å utvikle konseptuell idé og opprette, samt drive en Fretexbutikk i tre dager, forteller Kristin Hareide, utviklingssjef for Fretexbutikkene i Norge.

Citycon samarbeider med Fretex om dette prosjektet, så studentene får sette opp butikkene i deres kjøpesentre. Fretex leverer varene, men resten må studentene finne ut av selv.

Mentorer

Fretex har fått med seg dyktige og kreative mentorer som stiller opp for studentene.

  • Mette Schjeldrup er Chief Commercial Manager i Douchebags og blogger på e24s gründerblogg.
  • Marthe Kveli Valberg er damen bak MagMaLou og driver Side2-bloggen marthemagmalou.blogg.no
  • Jan-Erik Hauger Århus er en av gründerne bak Regn, en multibrand store i Bergen.
  • Christer Hansen Eriksen er gründer bak leieting.no
  • Tobias Nervik i jobbsøker-appen Mojob. 20-åringen leder 25 ansatte i fire kontorer i Trondheim, Oslo, København og Oslo.
  • Jens Olav Dankertsenh er gründer bak jeans-produksjonsselskapet Livid Jeans.

Både disse – og seks interne mentorer – skal følge studentteamene i deres forberedelser. Resultatene skal bedømmes ut fra omsetning, interiør og dekor, kreativ kommunikasjon, og miljø. I juryen sitter Ole Petter Nyhaug – med spisskompetanse innenfor marketing, markedsanalyse, innovasjon og trender, Terje Gulbrandsen fra Citycon og Kristin Hareide fra Fretex.

Fretex Gründer Challenge 2016

Hvorfor gir Fretex studentene frie tøyler?

Fretex har jobbet med gjenbruk siden 1905 og har mye erfaring og kompetanse på dette området. Samtidig som Fretex har mange trofaste givere og faste kunder, har bedriften et ønske om å bli et enda bedre alternativ for den yngre målguppe. Og da er det en god løsning å slippe de unge til.

- Vi håper studentene finner på nye og smarte løsninger, som vi kan lære av. Vi tror de unge kan vise vei, både når det gjelder hvordan butikkene skal se ut og drives, og hvordan sosiale medier kan være en del av løsningene, sier Hareide.

Studentene er nå i gang med forberedelsene. Åpningsdagene er i april, og vinneren kåres 28. april.


Kick off Gründer Challengekick off Trondheim

kick off oslo

Bor det en grunderspire i deg

Trine Gjermundbo

Tilbake