vintage / DIY / streetfashion / redesign

Gi brukte klær i innsamlingsboksene fra Fretex

31. august 2016
Vi håper du ikke kaster brukte klær i restavfallet, men samler og leverer det i innsamlingsboksene fra Fretex som står rundt omkring i landet. Dette bør du vite om hva du kan gi av brukte klær til våre innsamlingsbokser.

Blir det noen ganger så fullt i både skap og garderobe at du blir nødt til å kvitte deg med noe for å få plass til nye innkjøp, eller kanskje du kjøpte deg noe nytt som du aldri endte med å bruke? Eller skal du kvitte deg med gamle og godt brukte klær som du tenker at ingen andre vil ha?

En ordentlig opprydding er ikke bare gunstig for plassmangelen, men det gjør også godt for både sjel og miljø. Pakker du dine brukte klær i poser og legger de i en Fretex-bokd, går de til et godt formål. Men vet du egentlig hva du kan levere?

Ikke bare brukte klær i Fretex-boksen

Du vet sikkert at du kan levere både brukte klær, sko, vesker og annet tilbehør du ikke lenger vil ha i garderoben. Slitte ting som ikke egner seg for videre salg i en av Fretex-butikkene tas også i mot. Så istedenfor å kaste den hullete buksa eller den nuppete genseren i søpla, er det mye bedre at du leverer klærne til Fretex. Løse knapper, ødelagte glidelåser og hull kan nemlig fikses. Sørg bare for at det du putter i posene er både rent og tørt.

Gamle ting som ikke kan gjenbrukes i sin originale tilstand materialgjenvinnes til blant annet pussefiller eller brukes til å lage redesignprodukter. Lever derfor de brukte klærne i din nærmeste Fretex-boks, uansett tilstand.

Visste du at vi faktisk tar i mot alt av tekstiler? Det er altså ikke bare brukte klær du kan levere, men også gamle duker, gardiner, sengetøy eller andre tekstiler du har liggende og som opptar unødvendig plass i skapet ditt. Tekstiler som ikke kan materialgjenvinnes går til energigjenvinning.

Bor du langt unna en innsamlingsboks for brukte klær?

Det du ser på som gammelt og utdatert kan være gull for andre som vil ha stor glede av det du ikke lenger verdsetter. Men hvis du for eksempel bor slik at du ikke har anledning til å levere dine brukte klær i en boks, kan du også bruke Fretexposene du finner på Posten og sende oss gavene.

Mange forbinder Fretex med unike bruktklær og vintagekupp, og det er takket være det store maskineriet som hver uke samler inn cirka 220 tonn med brukt tøy fra hele landet. Vi har flere store sorteringsanlegg der klærne møysommelig sorteres. Det meste som kommer inn er fullt brukbart og selges deretter i våre ulike Fretex-butikker eller i nettbutikken.

Har du bøker, interiørartikler, møbler eller andre store ting du vil gi bort, er det ønskelig at du leverer det i en av våre butikker.

Vi håper uansett at du fortsetter å samle sammen det du vil kvitte deg med av brukte klær og legger det i en innsamlingsboks merket Fretex!

Gi brukte klær i innsamlingsboksene

Arnt-Willy Hjelle, Fretex.

Tilbake