vintage / DIY / streetfashion / redesign

Gjør det selv - pimp bruktkuppene

8. august 2018
De fleste av oss har vel gått innom en bruktbutikk og gått ut igjen like tomhendt. Midt blant slitte ting du kjenner igjen fra bestemors loft, eller fra loppemarkedet på nabo­skolen, er det ikke alltid lett å se for seg at nettopp den klumpete keramikkvasen eller lampen med den gulnede skjermen kan bli kjempekule med små justeringer.


TEKST: MARIA AARLI-GRØNDALEN
FOTO: MORTEN BENDIKSEN– Jeg har alltid likt kunst, malerier og fargerike bilder, og lar meg inspirere av Pop Art, bilder fra Instagram og fra Pinterest. Interiør er min store hobby, det fungerer som terapi for meg. Det meste jeg kjøper brukt, endrer jeg litt på, slik at det passer sammen med resten av hjemmet, sier Maria.

Se etter objekter med former du liker. En lampe blir helt annerledes om du tar av eller bytter skjerm på den og kanskje gir den en dekorpære, tipser interiørdesigneren. I tillegg er hun opptatt av at du skal bruke bruktkupp til mer enn å bare gi hjemmet ditt sjel. Målet bør være å fremheve din egen personlighet.

– Ikke kjøp ting fordi andre liker dem, kjøp dem fordi du liker dem selv. Maling og spraylakk gir ting nytt liv. Plukk opp de samme fargene flere steder i interiøret for å binde det hele sammen. Grønne planter setter til slutt prikken over i-en, sier Maria.

– Planter gir liv til rommet og frisker det opp.

Gjør det enkelt: En kassettspiller er spraymalt med gullfarget lakk, det samme er Farao-figuren øverst i hyllen.
– Det er fint med kontraster. De gamle bøkene med slitte lærpermer er fine å se på og fremhever de mer glansfylte detaljene i hyllen på en enkel måte. Jo mer avslappet uttrykk, desto triveligere er det å henge her, sier Maria.


Maria ønsket å heve blomstene høyere opp, for å skape balanse og dynamikk i rommet. Løsningen ble å kjøpe et armeringsnett fra Maxbo (fra kr 99 pr. stk.), festet med S-kroker til kjettinger, som igjen er festet med skrukroker i taket. – Denne hyllen kan lages på under femten minutter. Jeg ville at potteplantene skulle ruve mer i rommet enn de hadde gjort om de hadde stått på bord eller i vinduskarmen. Nå blir det litt jungelfølelse i stuen, enda det ikke er mange eller store planter, sier Maria.Maria syntes sønnen Matheos seng godt kunne få et mer spennende uttrykk enn å være ensfarget, men ville prøve noe annet enn å male mønster på den. Sammen med sin mor la hun skumgummi på en plate av papp og trakk det med et stoff de hadde liggende. Ved å sy på knapper i en sprek farge, har hun også laget noe som Matheo kan få glede av å plukke på og leke med når han blir stor nok til å krabbe rundt og utforske selv.

Fretexmagasinet

Tilbake