vintage / DIY / streetfashion / redesign

Green is the new black

22. januar 2016
Grønne Jenter elsker miljøvennlig fashion, og vi elsker Fretex. Derfor er vi en av arrangørene bak moteshowet Green is the new black under Klimafestivalen §112 sammen med nettopp Fretex.

Kvelden vil by på de lekreste plaggene Fretex har å by på. I tillegg vil vi se klær fra M.A. Garderobe og The Fashion Archives. Underveis vil vi slå av en prat med utviklerne av appen som vil gjøre det enklere å bytte klær mellom venner, nemlig Venntage. Kanskje får du til og med se en kjendis?

Arrangementet holdes på Black Box i Oslo lørdag 23. januar. Mellom 12 og 17 arrangerer The Fashion Archives secondhand- og vintagemarked. Fretex holder workshop i redesign av notatbøker mellom 15 og 17.

Hvorfor redesign, vintage og brukt?
Produksjon av tekstil er enormt ressurskrevende. Tall fra Østfoldforskning viser at gjenbruk av 1 kg tekstil sparer miljøet for 11 kg co2, en halv liter kjemikalier og 2500 liter vann. For å produsere en kilo bomull kreves ti tusen liter vann. I en verden hvor vannmangel er et økende problem, representerer dette en stor utfordring. I tillegg begynner kasting av klær å bli et alvorlig avfallsproblem.

Lekent klimaengasjement
Det viktigste målet for kvelden er å ha det gøy! Vi i Grønne Jenter er opptatt av å vise løsningene på miljøproblemene på en stilig og leken måte. Under moteshowet til vi vise frem hvor kult redesign, vintage og 2nd-hand kan være. Vi simpelthen elsker å å gi moteskatter nytt liv.

Klimaproblematikken er kompleks, vanskelig og til tider ganske skremmende. Mange som er opptatt av klima fort kan bli litt motløs fordi problemet virker så stort. Å koble klimasaken med fashion kan bringe folk sammen og skape entusiasme. Grønne Jenter mener at Klimafestivalen §112 er et veldig god tiltak til å oppnå nettopp dette.

Kom inn fra kulda og bli inspirert!

Les mer om arrangementet her: https://www.facebook.com/events/1125310557509286/

foto: Andreas Winter

Foto: Andreas Winter

Foto: Jeanett Økland

EN GANG TIL

Tilbake