vintage / DIY / streetfashion / redesign

La 70-tallsmoten inspirere både garderoben og interiøret

14. februar 2017

70-tallsmoten kommer stadig tilbake, noe som er til glede for mange. Les om hvordan du enkelt kan freshe opp både garderoben og hjemmet ditt med elementer fra det trendy tiåret.

Det er ikke så rart at designere fremdeles lar seg inspirere av det glade 70-tallet. Trendbildet fra den gang er fortsatt en viktig inspirasjonskilde for både kles- og interiørmoten den dag i dag.

Det er likevel ikke alt fra 70-tallet vi fortsatt ser på som stilig, og noen av trendene så ut til å komme fra en annen planet. Men mye er fortsatt like aktuelt. Selv om du kanskje ikke en selverklært fan av 70-tallsmote, bør du vite at det inneholdt mer enn brun-oransje farger og glorete mønstre.

Interiør på 70-tallet

På 70-tallet var et moteriktig hjem fullt av fargene grønt, oransje og brunt, med mønstre som enten var blomstrete eller stripete – og som i tillegg befant seg på både vegger, gardiner og puter. Du vil kanskje ikke ta den helt ut med vegg-til-vegg tepper og grell tapet overalt, men det er andre måter du kan få 70-tallsmoten inn i interiøret på. Noen få retrodetaljer setter nemlig en kul spiss på atmosfæren uten det tar helt overhånd.

Ta turen innom Fretex og se om du finner tekstiler i en av trendfargene eller i et blomstrete mønster med brente jordfarger. Et langt skjørt kan eksempelvis sys om til en eller flere puter, og bringe flower power inn i boligen på en nedtonet måte.

Små settebord og andre interiørartikler med detaljer i materialer som messing, kork, skinn og furu vil gi et nikk tilbake til tiåret uten at det virker utdatert. Mørke møbler som teak var i tillegg en hit den gang, selv to tiår etter at det først kom inn i norske hjem. Topp det med en stor, grønn plante – og du har brakt 70-tallsmote inn i boligen.

70-tallsmote i dag

70-tallsmote er så mangt. Glamrock-stil, trange glitrende drakter på disko, ubegrenset størrelse på slengen i buksene og fargen sennepsgult. Det er bare noe av det vi husker fra  perioden som var visesangens, kvinnesakens og demonstrasjonens tiår i Norge.

Kordfløyel, store solbriller og knehøye støvletter var allemannseie, noe som også enkelt kan brukes i dagens motebilde. Prøv å kombinere retro-plagg med 70-tallsvibber med noe nytt. Andre elementer som er like aktuelle i dag, er bukser med høyt liv, tynne bluser med knyting i halsen og hatter med bred rem.

Fløyel og velur var brennhett på 70-tallet, men har også preget motebildet de siste par årene. I dag finner du derfor fløyel både på klær og møbler. Hva med en fløyelstrukket stol eller en heldress i det myke stoffet? Er du ikke så glad i fløyel, kan du gå for materialet på detaljer som en liten choker eller på sko.

Jakt etter 70-tallsmote hos Fretex

Dersom du lar deg inspirere av 70-tallsmote for å skape din egen spennende stil både i skapet og i hjemmet, kan du starte skattejakten etter de unike bruktfunnene i din nærmeste Fretex-butikk.

En gang til

Tilbake