vintage / DIY / streetfashion / redesign

På jakt etter second hand i Oslo

30. september 2016
Er du som oss og fryder deg over second hand i alle varianter? Da håper vi du er godt kjent med din nærmeste Fretex-butikk. Men vet du egentlig hva som ligger i begrepet og hvor du finner second hand i Oslo og i resten av landet?

Second hand betyr at noe er annenhånds, eller brukt. Utgangspunktet ligger i at det som kanskje oppfattes som utdatert og kjedelig for deg, blir til noe nytt og spennende for andre. Second hand kan være plagg og tilbehør som er vintage, retro eller noe du vil bruke som sy-om-prosjekter. Det kan også være pynteting, kjøkkenutstyr, møbler og kunst – utvalget i de ulike Fretex-butikkene endrer seg nesten daglig og er nærmest uendelig.

Stadig flere finner gleden i gode bruktfunn, og det er blitt trendy å være motebevisst samtidig som man tenker både på økonomien og miljøet. Det ligger nå en stolthet i at plagget, skoene eller vesken man går med, er second hand. Det er vi glade for!

Hvor finner jeg second hand i Oslo?

Det er på Østlandet og særlig i hovedstaden du finner flest av våre butikker. Fretex har hele seks second hand butikker i Oslo, alle med et godt og variert utvalg av second hand-klær. De fleste har en sentral beliggenhet det er enkelt å komme seg til, som på Grünerløkka, Majorstuen, Grønland, St. Hanshaugen og Universitetsgata. I tillegg til klær og tilbehør, kan du også finneinteriørartikler, møbler, bøker og annet krims krams til hjemmet.

Landets største bruktbutikk ligger på Alnabru i Oslo og har to etasjer dedikert til second hand-kupp som kan gi både garderoben og boligen din et sjarmerende preg. Her kan du se en oversikt over de ulike Fretex-butikkene med tilhørende adresser og informasjon.

Second hand utenfor Oslo

Ettersom Fretex er Norges største bruktkjede, finnes det flust av butikker du kan handle second hand i, også utenfor Oslo. Vi har nemlig butikker som ligger i alt fra Kirkenes i nord til Mandal i sør.

Flere av butikkene har Instagram-kontoer som stadig oppdateres med spennende nyheter. Søk opp din nærmeste Fretex-butikk og la deg inspirere av alle de vakre tingene som er donert for at noen andre skal få ny glede av dem. Se også Fretex Fashion, vår felles Facebook-side, for mer inspirasjon.

Fretex er også på nett

Liker du second hand, men ikke er bosatt i Oslo eller i nærheten av andre Fretex-butikker, kan du nå også shoppe på nett. Fretex sin nettbutikk blir, i likhet med alle de fysiske butikkene, oppdatert daglig med nyheter og unike bruktfunn. Nettbutikken gir deg friheten til å sitte hjemme og scrolle deg gjennom et stort utvalg klær på kort tid og helt uten mas og kjas fra andre rundt deg.

Det at noe er brukt, betyr ikke at det er gammelt eller slitt, men at det har levd et liv tidligere. Takket være deg og alle andre som gir til Fretex, får brukte klær, tilbehør og andre ting muligheten til et nytt liv.

Uansett om du befinner deg i Oslo eller ikke – hos Fretex finner du det som kanskje er Norges beste utvalg av second hand.

second hand oslo

Kristin Hareide

Tilbake