vintage / DIY / streetfashion / redesign

Papir, mobiltelefoner og harddisker kan også brukes en gang til.

31. august 2016
Ønsker du å makulere sensitive papirer eller datalagringsmedier på en måte som sørger for at informasjon blir borte for godt? Dette kan Fretex hjelpe deg med.

Det er nemlig mer ved Fretex enn gjenbruk av klær, resirkulering av tekstiler og vintagekupp. Visste du at vi også driver med makulering på en sikker og trygg måte, som i tillegg er så miljøvennlig som mulig?

For det er ikke alltid en vanlig makuleringsmaskin gjør jobben godt nok, og når det gjelder dokumenter og papirer med sensitive detaljer, bør du og kollegene dine være helt trygge på at informasjonen ikke kan hentes opp igjen.

Lar dere Fretex ta seg av jobben med å makulere, kan dere med sikkerhet vite at det som blir destruert forblir borte og ikke kommer på avveie. Det gir bedriften én ting mindre å tenke på.

Enkel prosess å makulere

Er du og dine kolleger i virksomheten flinke nok til å makulere? Det er verdt å vite at alle papirer med personlige opplysninger, kontoopplysninger og avtaler bør ødelegges ordentlig før de kastes. Dette gjelder også papirer som kan være av interesse for konkurrenter eller skade bedriftens omdømme.

Fretex følger de aller strengeste kravene til sikker makulering og prosessen er ganske enkel. Du tar kontakt med oss for å avtale utplassering av låsbare beholdere til kasting av papir, som blir levert akkurat der du ønsker. Dere kan enten ha en fast avtale om henting av beholderen eller kontakte Fretex etter behov. Dette avhenger av hvor mye papir dere kaster.

Når beholderen er full vil en egen Fretex-sjåfør med ID-kort hente og frakte den til et av våre sikrede anlegg, der det både er videoovervåkning og adgangskontroll. Her blir innholdet makulert og gjenvunnet på en måte som sikrer at ingen andre får tak i den sensitive informasjonen. Til slutt får du vite hvor mange kilo papir din virksomhet har makulert og sendt til gjenvinning. Dette kan brukes i bedriftens miljøregnskap.

Flere ting å makulere

Det er ikke bare fysiske dokumenter som er viktige å makulere, men også elektroniske lagringsminner. Selv om du sletter innholdet på mobilen eller disken, blir ikke informasjonen borte for godt og de med riktig kunnskap og uærlige hensikter får ganske enkelt hentet det opp igjen.

Fretex vil også ta seg av jobben med å makulere data som ligger på ting som minnepenner, harddisker og mobiltelefoner. I tillegg til en beholder for kasting av papir, kan bedriften også få levert en egen boks til PC-er og annet elektronisk utstyr. Fretex demonterer minnekort og harddisker, før alt til slutt havner i en stor kvern og blir destruert.

Sikker makulering

Det er mange som benytter seg av tjenesten vi tilbyr om sikkerhetsmakulering, blant annet noen sykehus, kommuner, banker, advokatkontorer og NAV. Lar dere Fretex makulere for bedriften er det ikke bare en trygg måte å kvitte seg med viktig dokumentasjon på, men det er også miljøvennlig. Det som blir makulert blir nemlig til helt nye produkter.

Velger dere Fretex som samarbeidspartner på makulering av sensitive dokumenter, vil dere også bidra til det gode arbeidet Frelsesarmeen gjør.

Gjør det til en god rutine og sørg for at det du skal slette forblir borte. Kontakt Fretex for å makulere det du måtte ønske.

Gi oss dine bekymringer

Arnt-Willy Hjelle, Fretex

Tilbake