vintage / DIY / streetfashion / redesign

Slik tar du best vare på en skinnveske

1. november 2016
Du er kanskje flink til å ta vare på skinnskoene dine, men gir du like mye kjærlighet og omtanke til veskene dine? En ordentlig skinnveske i god kvalitet kan du nemlig ha i utallige år dersom du behandler den riktig.

Lakkert, semsket eller matt, budsjett eller luksus, second hand eller vintage – en skinnveske kan komme i mange varianter og er et klassisk valg til garderoben. Uansett hvilken du går for, så er det viktig med riktig pleie og oppbevaring for å bevare den så lenge som mulig. Da vil også skinnet slites naturlig og få den brukte og fine looken som kjennetegner en ekte skinnveske.

Vi har samlet noen tips til hvordan du best tar vare på skinnvesken slik at du kan ha glede av den i mange år fremover.

Pleie til skinnveske

Skinn er et slitesterkt materiale, og da er det kanskje ikke så rart at det er en favoritt på både plagg og tilbehør som jakker, sko og vesker. Men skinn kan tørke ut over tid og trenger derfor næring og fuktighet, akkurat slik som huden din. Tilfør fuktighet med en skinnlotion, som trekker inn uten at det blir klissete eller fett. Det kan du få tak i hos de fleste forhandlere av skinnprodukter.

For å beskytte mot vær, vind og flekker bør en skinnveske impregneres, helst med en nøytral spray – gjerne samme spray som du bruker til skoene dine. Visste du at lyse vesker skal sprayes oftere enn mørke vesker? Da unngår du at skinnet tar til seg farger eller skitt fra mørke plagg. Spray gjerne et lag med impregnering også etter at du har påført lotion og skinnet har trukket til seg fuktigheten. Dette kan gjøres etter sesong eller behov.

Flekkfjerning og riktig oppbevaring

Har du først fått en flekk på skinnvesken din, er det ingen grunn til å miste håpet. Det finnes ulike kremer som hjelper mot flekker, men dette kommer an på hva slags skinn det er snakk om og hva flekken kommer av. Forhør deg gjerne i en butikk som fører skinnprodukter. En lakkert skinnveske kan tørkes med en fuktig klut eller med polish beregnet på lakkert skinn. Kulepennmerker og andre flekker kan faktisk fjernes ved å gni et viskelær på.

Har du en veske i semsket skinn, må du huske at den er ekstra ømfintlig og bør brukes med omtanke i vær og vind. Får du en fettflekk, kan potetmel hjelpe til å trekke ut fettet.

Dersom skinnvesken din blir våt av regn eller snø, bør du la den lufttørke i romtemperatur – og ikke i nærheten av en varmekilde. Da kan nemlig skinnet bli tørt og sprekke. Derfor kan det også være lurt å gi vesken en pause i blant, og bytte den ut i perioder med andre favoritter i skapet. Når du skal oppbevare en skinnveske må du huske at den ikke skal i plast, men gjerne legges i en tøypose.

Skinnveske hos Fretex

Hos Fretex kan du finne skinnvesken du alltid har drømt om eller kanskje den du ikke visste at du hadde savnet, enten det er en skulderveske med frynser, en clutch med magnetlås eller et handlenett med en solid reim. Med riktig pleie kan en god skinnveske vare livet ut og gå i arv fra generasjon til generasjon.

Stikk innom din nærmeste Fretex-butikk og finn den perfekte skinnvesken for deg. Husk også å sjekke ut utvalget i nettbutikken vår.

Ta vare på skinnveska fra Fretex

En gang til

Tilbake