vintage / DIY / streetfashion / redesign

TAKK!

12. februar 2016
Fretex starter det nye året med et stort TAKK til alle som gir oss gaver, kjøper klær hos hos eller engasjerer seg i vårt virke. Uten dere hadde vi ikke eksistert!

Fretex er som kjent eid av Frelsesarmeen og hvert år går 10% av bruktomsetning til Frelsesarmeens sosiale arbeid. I 2015 utgjorde det 27 millioner kroner. Disse millionene går i all hovedsak til rusomsorg, flyktningehjelp, gi mat og klær til fattige, familierådgivning via homestart, tilbakeføring til arbeidslivet fra fengselsopphold og mye mer. Dette er vi selvfølgelsig svært stolte av og det har dere også all grunn til å være. De små valgene i hverdagen kan nemlig utgjøre store forskjeller i samfunnet vært både sosialt og miljømessig. Det GJØR en forskjell om du velger å kjøpe brukt eller nytt. Det GJØR en forskjell om du resirkulerer eller ikke. Alle våre små og store valg utgjør summen av det som skjer rundt oss og vi i Fretex er veldig takknemmelige for at dere velger oss igjen og igjen. TAKK!

Kjappe fakta:

  • Frelsesarmeens rusomsorg har over 32 000 overnattinger årlig.
  • Visste du at CO2-utslippet fra produksjonen av tekstilforbruket for en gjennomsnittlig nordmann omtrent tilsvarer utslippet fra 2000 kilometer kjøring med en familiebil? På 20 år tilsvarer det en kjøretur rundt jordkloden!
  • Det tar ca 1400 liter vann å produsere bare 1 t-skjorte. Ved kjøpe gjenbruk sparer du disse ressursene.
  • I fjor fikk 601 mennesker ny jobb etter å ha deltatt i et attføringsprogram i regi av Fretex.
  • Visste du at en svensk undersøkelse har identifisert 165 skadelige kjemikalier som brukes til produksjon av tekstiler. Gjenbruk sparer miljøet!

45042 kampanjemateriell 50x70

EN GANG TIL, Thomas

Tilbake