vintage / DIY / streetfashion / redesign

update på Tina Haagensen´s shoppestopp

27. november 2015
Vår kjære fashionista som har sluttet å forbruke tekstiler en periode serverer her månedens resultater etter litt "shopping" i eget klesskap.


I ukene før jul står festlighetene i kø.
Og apropos kø (og dette er absolutt relevant med tanke på forbruk): gjennom min erfaring som stylist, jobber jeg av og til som personlige shopper.
Dvs. jeg går gjennom vedkommendes garderobe med det formål å stramme inn det eksisterende, ta bort det som ikke lenger passer, og sette opp en liste over nødvendigheter.
Denne lørdagen bestod oppdraget i å kreere en solid basegarderobe «med nogo attåt».
Kunden og jeg laget en liste over aktuelle butikker og plagg, og la i vei (btw: veldig smart å gjøre før en shoppingtur, for å unngå impuls!).
I de mindre butikkene var atmosfæren rolig og god, vi fant mye unikt og tidløst som vil bli flittig brukt i årene som kommer.
Runden vår endte i en av handlegatens svært populære kjedebutikker. Der var damene på jakt etter noe nytt mens mennene deres ventet tålmodig i krokene (med sine smarttelefoner).
Slitne ansikter, stive komatøse blikk, hetetokter under vinterklær, ingen smil. Men ... klær skal jo være GØY!!??
Det var kø ved hvert stativ, enda lenger ved prøverommene og uendelig foran kassene!

I løpet av de nesten 5 månedene shoppestoppen har pågått, har jeg knapt satt bena inn i en kles- eller skobutikk, så denne opplevelsen var nærmest utmattende.
Jeg skal innrømme at jeg falt for en supercool veske i én av butikkene, men jeg motsto fristelsen!
Forøvrig kjente jeg ingen trang til å handle til meg selv, tvert imot ble jeg enda mer fornøyd med det jeg har i garderoben. Jeg begynte å sammenlikne det jeg så, med det jeg har.
Så da jeg valgte ut plagg med tanke på selskapeligheter, ønsket jeg å holde det svært enkelt.
Vesker, smykker og annet «stæsj» fikk ligge i fred. Mitt gamle jeg ville gått amok i tilbehøret, men med shoppestoppen følger også tanken om å klare å begrense seg noe.
Så det skal jeg spare til neste gang. Så når jul og nyttår nærmer seg skal strassen og paljettene få komme ut og danse!
Stay tuned!

JUL (1)

JUL (4)

JUL (7)

JUL (3)

EN GANG TIL, Tina

Tilbake