vintage / DIY / streetfashion / redesign

Veien fram til jobb

13. august 2018
Hvert år finner mennesker over hele landet arbeid gjennom rådgivning og karriereveiledning hos Fretex. Her kan du være trygg på at du får unik og grundig oppfølging – uansett bakgrunn, alder og utgangspunkt.

Foto: Morten Bendiksen

Hvis du har gjort deg noen tanker om hvor du ønsker å være på sikt, kan Fretex hjelpe deg å finne veien dit. Også dersom du ikke helt klarer å forestille deg hvor det skulle være plass til en som deg:

– Folk finner seg alle mulige typer jobber. Det er stort sett plass til alle.

Alexander Eriksen er jobbkonsulent hos Fretex. Han kan skrive under på at uansett hvem du er og hvor du står, er du ikke alene.

– Det er alle aldersgrupper, alle bakgrunner, alle yrkesgrupper, alle utfordringer. De som har jobbet knallhardt hele livet og derfor nå har helseproblemer. Eller noen som snublet for halvannet år siden og fortsatt sliter med kneet. Det kan være tung rus eller mild rus. Noen har sonet dommer. Det er folk som har tjent pengene sine svart og de som har tjent store penger hvitt. Det er absolutt hele spekteret.

Ingen som søker seg til konsulentene hos Fretex er like, men én universell sannhet gjelder alle:

– Folk trenger en jobb. Har man økonomisk trygghet, er det mye lettere å håndtere livet og motgangen som alle til tider vil møte. Dersom du er ufør med økonomisk trygghet, er det ofte bra med en aktivitet ved siden av. Veldig mange som gjennom et samarbeid med oss får dokumentert at de har behov for uføretrygd, fyller tiden med frivillig arbeid, så mye de orker. Folk elsker å være i aktivitet og bli satt pris på.

Skreddersydde løp

Jobbkonsulentenes utgangspunkt er at alle er forskjellige og trenger hjelp på ulike måter. Ofte handler det om å stille de riktige spørsmålene – og å ta svarene på alvor.

– Det var en ung gutt med en del utfordringer, og jobbkonsulenten stilte ham spørsmålet: «Hvor har du lyst til å jobbe?» Og svaret var: «På sirkus». Sammen tok de kontakt med et sirkus, som gladelig tok ham i mot og ga ham jobb. Det kan høres usannsynlig ut, men noen jobber jo på sirkus også! Spørsmålet er: Hva vil du? Så finner vi ut om du kan gjøre det. Av og til har vi en realitetsorientering, dersom vi opplever at det ønskede målet ikke er mulig på kort sikt. Da får vi heller legge en plan for hvordan vi skal gå frem på lang sikt, men også ha en plan for hva man skal gjøre i morgen.

Alexander understreker at det ikke er konsulenten som skal komme med løsningen. Dette er et samarbeid, og jobbsøkeren skal eie sin egen prosess.

– Vår oppgave er å veilede, være en å kaste ball med. Vi skal ikke finne jobben eller søke for noen. Mange tror det er det som er utfordringen deres, men ofte er det noe annet. Har du sendt 100 søknader og ikke fått svar, da er det gjerne noe med måten du presenterer deg på og strategien du bruker som ikke fungerer. Hvis vi samarbeider om å gjøre endringer, får du stort sett resultater. Det er bedre enn å gå hånd i hånd inn døren. Men vi gjør det også, hvis du trenger det.

Finn en ny vei

Fretex tilbyr også karriereveiledning til de som ikke nødvendigvis står uten jobb, men som ønsker hjelp til å finne en ny vei videre. Det gjelder både ungdom, godt voksne – og alle midt imellom.

– Karrierelandskapet er enormt og endrer seg hele tiden, så det er umulig for oss også å ha total oversikt. Men vi har blitt gode på å finne frem. Hvordan skal du ta deg gjennom dette landskapet? Er den korteste veien fra A til B, uavhengig av hvor hard og tung den er, som er det viktigste, eller er det forhold rundt deg som gjør at du har behov for å gå en tryggere rute, selv om den er lenger?

Og det er mange som ønsker å endre kurs i voksen alder. Det er både vanlig og forståelig, sier Alexander.

– Du kan føle du har oppnådd tilstrekkelig, eller du har ambisjoner som går utenfor den arbeidsplassen du er på. Du kan innse etter ti år at det ikke egentlig var dette du ville gjøre, eller det kan være omstendigheter som endrer seg. Når det gjelder ungdom, er det mange som ikke er tilstrekkelig informert om hvilke muligheter som finnes. Mange slites mellom hva foreldrene deres vil, hva vennene deres skal, hva de egentlig drømmer om og hva de føler de bør. Vi hjelper dem med å finne ut hva som egentlig passer dem.

Arbeid og inkludering – inn i arbeid

– Det er veilederne hos NAV som søker personer inn til oss. Noen steder kan du be om å få komme til Fretex, men ikke alle steder.

Når du kommer til oss for rådgivning, får du et oppmøtetidspunkt, og du blir møtt i døren av en jobbkonsulent. Så legger vi en plan sammen. Vi setter langtidsmål: Hvor har du lyst til å ende? Hva har du lyst til å få ut av tiden hos Fretex? Deretter setter vi korttidsmål for å få til dette. Ofte kan folk føle at det er for mye som ikke er på plass. Hvor starter du hvis du ikke er kjent med hvordan du skal navigere? Vi hjelper deg med å finne brikkene som mangler, og sammen finner vi løsninger.

– Vi er opptatt av at du raskt skal komme i aktivitet. Målet vårt er at veien til betalt jobb skal være kortest mulig. Derfor prøver vi først å finne ut hva du kan håndtere og hvor du står. Så jobber vi med å finne noe som er spisset og hensiktsmessig for målet ditt hos en arbeidsgiver som passer deg, enten gjennom nettverket vårt eller et sted du selv ønsker å være. Målet ditt kan gjerne være å opparbeide deg kompetanse og praksis, så det er lettere å søke lignende jobb senere selv, men det kan også hende at arbeidsgiveren du er hos har lyst til å ansette deg, gitt at du gjør det bra i den perioden du er der. Praksistiden varierer fra person til person, og noen går direkte til betalt jobb uten praksis først.

En del er skeptiske til praksisplasskonseptet, de ser på det som «gratisarbeid» som de ikke får noe ut av. Men Fretex er opptatt av at dette ikke bare er en aktivitetsplikt eller en «oppbevaringsplass», og vi er med på å sørge for at det er et konkret mål med arbeidet. Det er også viktig å forstå at en arbeidsgiver som sier ja til å ha noen i praksis hos seg, påtar seg en utgift og ekstra ansvar.

Hvor tett kontakt jobbkonsulentene har med jobbsøkerne varierer veldig fra person til person, hvilke behov den enkelte har og hvor vedkommende er i prosessen. Hele kjeden er spesialtilpasset akkurat deg, og vi hjelper deg der du trenger det!

Karriereveiledning

– Jobbkonsulentene har jobbet med alle typer mennesker, og vi er vant til å finne løsninger på kompliserte, sammensatte problemstillinger, så ikke nøl med å ta kontakt. Du kan sende en henvendelse til oss via nettsidene våre.

Man pleier i gjennomsnitt å møtes to til tre ganger til veiledning. Hvis målet er å endre retning eller stake ut en kurs, pleier første time å handle om fortiden, så nuet og deg i andre time, og fremtiden i tredje time. Vi foretrekker veiledningssamtaler fremfor eksempelvis personlighetstester. Slik at vi snakker om hva som er årsaken til at akkurat du ønsker veiledning og hva ditt mål er med å ha det. Vi har noen hjelpemidler, som er ment for å være samtale- og refleksjonsverktøy, og som også kan gi noen nye ideer og aha-opplevelser. «Er det et yrke? Er det mulig for meg å jobbe med min hemmelige hovedinteresse?» Sammen finner vi veien videre og legger en plan for å nå målet.

Veldig mange er klar over sine sterke og svake sider, men de er ikke sikre på hvor de skal henvende seg eller hvordan de best presenterer seg selv. Vi gjør intervjutrening, søknadsstøtte og jobber med strategier for å oppnå kontakt.

Etter dette tilbyr vi gjerne assistanse på e-post – tilbakemeldinger på søknader og CV-er, for eksempel. Og ikke minst er vi veldig spent på hvordan det går!

Alle er forskjellige og veien til jobb varierer fra person til person, derfor er Alexander og de andre Fretex-­konsulentene opptatt av å finne det rette løpet for hver og én.

Hvert år bistår ­konsulentene til Fretex folk over hele landet, i alle aldere og i alle livs­situasjoner, med å finne den rette jobben.

«Spørsmålet er: Hva vil du? Så finner vi ut om du kan gjøre det.»

«Vi hjelper deg med å finne brikkene som mangler og sammen finner vi løsninger.»

Alexander Eriksen, jobbkonsulent hos Fretex

Tenk gjennom før møte med en jobb­konsulent:

Hvor vil jeg være om ti år?

Hva står mellom meg og drømmen?

Hva kan jeg gjøre med det?

Er det å gå til Fretex noe jeg vil?

– Det er helt ok at du ikke vet alt ennå, men hvis svaret ditt er «jeg vet ikke» på alle disse spørsmålene – eller «nei», så er du kanskje ikke klar. Det kan være vanskelig å gå dette løpet hvis du ikke vil det. Men det er heller ikke uvanlig at noen møter opp demotivert og lei, og så to uker senere har de arbeid, kollegaer, samtaler rundt lunsjbordet og følelsen av å ha en nytteverdi.

Hvordan skrive søknad:

Hvorfor søker jeg? Dette bør ikke være «fordi jeg har lyst på penger», det vet vi.

Hva har jeg lært som er spesielt nyttig for akkurat denne stillingen? Veldig ofte forsøker folk å forsvare hvorfor de kan gjøre jobben, men arbeidsgiveren går ut fra at de fleste kan gjøre jobben – hvis ikke hadde de ikke søkt. Spørsmålet er: Hva er det du kan som skiller deg ut?

Hvem er jeg? Forsøk å skape et menneske som er mer enn en flat CV. Legg gjerne til noe du driver med som du vet er litt spesielt. Understrek at du er et individ. Bind personlige egenskaper opp til stillingen. Hvilken kollega får de i deg?

Hvorfor bør du ansette meg? Spesielt her hjelper vi folk. Dette er ikke en skrytedel, som mange tror. Forklar hva slags ansatt de får i deg.

Hvordan skrive CV:

Det er søknaden som er viktigst, men CV-en må ligge bak som en søyle.

Og CV-en må være bra, ellers hjelper det ikke at søknaden er bra.

Bra betyr oversiktlig, ryddig og relevant.

Her er magien: Hvis du ikke har jobbet med dette før, er det ganske vanlig. Veldig få søker på en jobb som er akkurat det samme som de har gjort før. Hvis erfaringene og utdanningen du har hatt eller tatt ikke nødvendigvis fremstår som øyeblikkelig relevant, må du forklare hvorfor det er relevant. Det er ingenting i veien for at under de fire, fem ­erfaringene eller utdanningene du velger ut skriver et par linjer. Hva gjorde du der? Og mantraet i søkeprosessen:

«Hva har du lært?»

Hvordan takle jobbintervjuer:

Dette avhenger av din personlighet, dine utfordringer, dine egenskaper – og også av arbeidsgivers. Men motivasjon er det ­viktigste.

Husk at de er på leting etter en kollega, så vis dem hvem du er.

Hvis du er i arbeidspraksis hvor målet er å bli ansatt, gjør jobben. Dersom du trives, vis det.

Hvis du er på et intervju, ta med deg personligheten din. Vis motivasjon og vær nysgjerrig.

Ofte vil du få informasjon i forkant av intervjuet: Hva skal dere snakke om? Hvilke spørsmål vil bli stilt? Øv deg sammen med noen på dette. Og hvis du ikke har noen å snakke med, kan vi i Fretex være den partneren. Det er vi veldig ofte.

Lytt til råd, men vær deg selv.

Visste du at å hjelpe folk tilbake i jobb har alltid vært en viktig oppgave for Fretex? I 2017 fikk 1294 jobbsøkere som deltok i et arbeids­inkluderingsprogram i regi av Fretex jobb!

Fra Fretexmagasinet 2017

Tilbake