vintage / DIY / streetfashion / redesign

Vintagetips

9. juni 2015
I det siste jeg jeg flere ganger blitt bedt om å gi mine vintagetips. Visste ikke at jeg hadde noen før for noen måneder siden, men jaggu. Her er de!

Mine beste vintagetips:

1. Ikke kjøp bare fordi det er billig. Som med alt annet tøy bør man tenke gjennom om det er et plagg man trenger og om man kommer til å kunne bruke det over lengre tid. Jo lenger du bruker tingene dine, jo bedre for miljøet. Legg heller litt ekstra penger i noe du virkelig vil ha enn å søle bort penger på kjipe knockoffs som blir liggende i skapet.

2. Gå etter klassiske vintageplagg. Jeans, collegegensere, strikk, trenchcoats, retrokjoler, skinnjakker og skjorter er noen eksempler på plagg med lang levetid og gode kombinasjonsmuligheter.

3. Blås i mote. Mote er skapt for at vi skal forbruke max. Det finnes mye fantastisk, lengelevende mote som du ikke trenger å kaste igjen om 6 mnd. Gå for det du liker og ser best ut i og tenk langsiktig. Vær deg selv, tidløs og vakker. Det finnes ikke noe mer tiltalende enn folk som hviler i seg selv, har en egen stil og vet hva de vil/ikke vil.

4. Det er ikke farlig å ha det litt gøy. Det er bare klær.. Eksperimenter.

Nå skal det sies at jeg selv faller fristelsen med impulskjøp og knapt så smarte motevalg i ny og ne, men disse er noen fornuftige retningslinjer jeg prøver å strekke meg etter. Nr 3 er vanskeligst -Jeg elsker forandring.

EN GANG TIL, Thomas

Tilbake