vintage / DIY / streetfashion / redesign

Voksenlivets mange utfordringer

29. oktober 2015
Livet som såkalt voksen er ikke bare en dans på roser. joa, jeg kan spise iskrem til frokost hver dag hvis jeg vil, men grøss så mye ansvar som følger med. Det som ikke måtte skje skjedde i forrige uke. Jeg hadde en lekkasje på badet og nå må hele skiten rives ned og bygges opp fra scratch. Eller?

Jeg har bare vært leilighetseier i snart 2 år. Absolutt alle mine forestilte marerittscenarier om skader, oppussing, høye regninger og hyppig beslutningstagning er blitt virkelighet. ihvertfall ganske mange av dem. Det har vært en lang rutsjetur med vannlekkasje i taket, støping av gulver, generell oppussing og nå siste skuddet på stammen: VANNLEKKASJE på badet. Og badet er det rommet jeg frykter aller mest... utelukkende fordi jeg ikke aner noe som helst om hvordan våtrom skal lages og fordi jeg ikke akkuratt er stinn av gryn og har en såkalt bufferkonto på 500 000. Når det er sagt, så har alle de andre prosjektene blitt billigere og morsommere å gjennomføre enn antatt fordi jeg hele tiden har stilt spørsmål omkring nøyaktig hva som er nødvendig å gjøre, kan noe av det jeg har gjenbrukes, og finnes det alternativer til det som blir foreslått av fagpersonene? Svaret har overraskende ofte vært ja, hvilket har ført til at veldig mye er løst med gjenbruk, second hand shopping, hjemmesnekring og vennetjenester.

Sakens kjerne er den at det er sprukket et rør i gulvet på badet, hvilket beklageligvis førte til en ufrivillig svært fuktig kveld for underboens del. Vi så for oss at hele gulvet måtte rives opp, ny membran legges i hele rommet og dermed i praksis bygge et helt nytt bad. ANGST! Heldigvis ligger disse rørene utenfor membran og det viser seg at ved å legge rørene gjennom taket istedenfor gulvet, kan vi beholde både membran og fliser, som i utgangspunktet ikke feiler noe, men ser noe medtatte ut etter all jobbingen der inne. Altså starter nå research på alternative måter å fikse overflatene på, som ikke innebærer kjøp av nye fliser. Det må da finnes et mer miljøvennlig og billigere alternativ? Og hva med baderomsmøbler?

To be continued...

EN GANG TIL, Thomas

Tilbake